Popis
V tomto vydání se věnujeme ekologii a udržitelnosti. V dnešní době je pro mnoho zákazníků důležité, aby byly značky a jejich produkty ekologické a udržitelné. Většina firem se toho snaží docílit pomocí různých strategií, například používáním recyklovaných materiálů nebo omezováním plastových obalů. Problém ale nastává, když se značka prezentuje jako šetrná k planetě, i když k tomu má v realitě velmi daleko. Tento problém se odborně nazývá greenwashing a vy si o něm můžete přečíst na stránkách 14-15. Věnovat se budeme také pocitu takzvané ekologické viny, tedy pocitu, který máme, když jsme mohli udělat něco pro životní prostředí, ale vědomě jsme se rozhodli opačně.
Nechybí ani článek o nové a pozoruhodné technologii, na které stojí kryptoměny, takzvaný blockchain. Má totiž potenciál i v mnoha dalších odvětvích – třeba v energetice nebo při pomoci rozvojovým zemím. Je tu ale velký háček v její vysoké energetické spotřebě. Těšit se můžete na rozhovor s šéfkuchařem hotelu Alcron, Lukášem Hlaváčkem a s golfistkou Klárou Spilkovou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.