Popis
Děkujeme Vám, že i v novém roce čtete náš časopis a podporujete prodejce. Tímto vydáním otevíráme již šestadvacátý společný rok, ve kterém se znovu budeme věnovat velké spoustě zajímavých témat. Těšit se můžete třeba na témata jako paměť, hmyz, pohyb, generace nebo vesnice. Toto číslo ale patří kávě a čaji, dvěma fenoménům a důležitým světovým komoditám. Nejprve Vás vezmeme na cestu do Brna, kde jsme si s majiteli jedné z místních pražíren povídali o tom, jak se mění kávová scéna, co obnáší pražení vlastních zrn a proč špičková káva nemůže být pro každého. Podíváme se také na koloniální kořeny kávového průmyslu nebo na to, v čem pravidelný přísun kofeinu může skutečně pomoci, nebo naopak uškodit. Nebudou chybět ani zajímavosti o světových rituálech spojených s pitím kávy a čaje. A dozvíte se také, co byste měli udělat, když vás někdo požádá o rozlití čaje („spill the tea“).
Přejeme příjemné čtení!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.